Αρχική > Ανακοινώσεις > ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Η κλυδωνιζόμενη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, υλοποιώντας τις επιταγές της Τρόικας, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ελληνικού κεφαλαίου ετοιμάζεται να προωθήσει το  νέο βάρβαρο πακέτο μέτρων για την εξόντωση του λαού και των εργαζομένων.

Μπροστά στο μαύρο μέλλον που ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι και όλος ο λαός πρέπει να πάρουν την υπόθεση της αντίστασης στα χέρια τους, κάνοντας όλες τις απαραίτητες τομές για να νικήσουν οι αγώνες. Απέναντι στη σφοδρή, ολομέτωπη και καλά σχεδιασμένη επίθεση, το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα πρέπει άμεσα να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων και του λαού και να συμβάλει στην κινητοποίηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Απαιτείται τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι συνδικαλιστικοί φορείς να αναπτύξουν κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα και πολύμορφες δράσεις. Ούτε ο κατακερματισμός του κάθε κλάδου, ούτε η άρνηση συγκρότησης ενός παλλαϊκού αγωνιστικού μετώπου μπορεί να οδηγήσει μακριά.

Ζητούμενο σήμερα είναι ο παλλαϊκός – γενικός ξεσηκωμός με αποφασιστικούς αγώνες διαρκείας, με αμεσότητα στην αντίδραση αλλά και σχέδιο, πρόγραμμα και προοπτική. Να πάρουμε το νήμα από τις σημαντικές απεργίες στις 26/9 και 18/10 και να συνεχίσουμε με λογική κλιμάκωσης, για την απόκρουση των αντιλαϊκών και βάρβαρων μέτρων και μνημονίων.

Η επίθεση δεν μπορεί να ανατραπεί όσο κυριαρχούν στους κόλπους του κινήματος οι χωριστές λογικές και η απουσία-αναχώρηση από τους αγώνες. Όσο κυριαρχεί η διάσπαση, η λογική της ανάθεσης, ο συμβιβασμός, η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του νομού (Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ), τη συνδικαλιστική συσπείρωση του ΠΑΜΕ, τις ενώσεις των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών, τους συλλόγους των συνταξιούχων, τους αγροτικούς συλλόγους κλπ, σε κοινή σύσκεψη την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012, στις 7:00 μμ στο Εργατικό Κέντρο, για τη συγκρότηση παλλαϊκού αγωνιστικού μετώπου αντίστασης, για την απόκρουση των μέτρων και το σχεδιασμό δράσεων και κινητοποιήσεων στο νομό.

Όχι στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα

Κάτω τα παλιά και νέα μνημόνια

Έξω η Τρόικα από την Ελλάδα

Καμία θυσία για την ΕΕ, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο

 

 

Γενικός Παλλαϊκός Ξεσηκωμός

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κατηγορίες:Ανακοινώσεις
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε